sobota 29. októbra 2011

Paris

Vcerajsi den v Parizi s mojim priatelom bol fakt uzasny! Zboznujem prechadzat sa po Parizi, kupit si nejake rychle obcerstvenie, sediet v parkoch, sledovat ludi.. Boli sme sa prejst ku Eiffelovke, jest v McDonalde, nevynechali sme ani Apple store (:D) a Louvre (Mona Lisa je ovela mensia nez som si myslela!A jej pohlad vas naozaj prenasleduje nech ste kdekolvek.). Este k tomu sme tie listky do Louvru mali zadarmo, zastavili ma take mlade holky hovoriace anglicky, ze mi daruju listky, tak preco nie? :)Vecer sme boli v jednej velmi peknej cinskej restauracii s karaoke.Malo to jedinu nevyhodu - neobmedzene mnozstvo jedla. A ja, samozrejme, som chcela vsetko ochutnat, takze som odtial odchadzala ako balon.

Musim ale povedat, ze som stravila dost casu pozorovanim ludi, a mozem potvrdit, ze moda v parizskych uliciach vobec nie je taka, ako sa o nej vsade basni. Dobre oblecene zeny stretnete jedine pred tymi najdrahsimi obchodmi , aj to ako-ktora, inak je to dost chabe.

Hier j'ai passe une journee magnifique avec mon cheri a Paris. J'aime bien me promener dans les rues de Paris.. On a ete voir la tour Eiffel, manger au macdo, on a meme ete au Apple store (:D), et au Louvre ( Mona Lisa est vraiment tres petite!). 
Mais je peux pas dire que la mode parisienne est meilleure qu'en Slovaquie. Les femmes bien habillees, on les trouve seulement devant les magasins les plus chers, sinon le styl parisien ne vaut pas grande chose.








štvrtok 27. októbra 2011

Le 27 octobre.

Konecne som uspokojila svoj hlad po nakupovani.. a musim povedat ze velmi stedro! Ani nie co sa tyka kvantity nakupu, ale kvality nakupovania. Boli sme nedaleko Pariza vo velkom obchodnom centre vedla ktoreho je aj obchodikova dedinka. V tej dedinke su tie najlepsie (najdrahsie modne znacky) a luxusne obchody, takze tam som sa akurat tak presla povedala si ano je to pekne - a sla som vedla. :D
Stihla som len tak-tak pozriet vsetky obchody ktore som chcela. Kedze som isla nakupovat s troma chlapmi, mala som stanoveny nakupno-casovy limit :D
Musim povedat ze som nasla vela peknych veci, ale kedze aj moja penazenka ma dost ombedzeny limit, tak som ich tam aj vela nechala. Ako jeden kabat v HM ktorym som si nebola ista a teraz, doma, som. Zajtra vsak ideme do Pariza, takze prinajhorsom skocime na Champs Elysees kde je jedno velke HM a kupim si ho.

J'ai suis enfin contente parce que j'ai fait les magasins:) On a ete a Val d'Europe. Il y a le Village de Val d'Europe et le grand centre commercial. Dans le village, tout est trop cher, alors j'ai un peu regarde et rien achete. A cause de ma limite de temps pour faire les magasins (parce que aller faire les magasins avec 3 hommes, c'est pas facile) jai pas pu trop hesiter, j'ai vite fait les magasins que j'aime le plus, on a mange encore une fois au macdo et on est parti :P J'ai hesite d'acheter un manteau a HM;je l'ai pas fait et bien sur la je pense que j'aurais du l'acheter.Tout ce que j'ai achete est sur les photos ;)



Prsten/ bague NAF NAF
 Nohavice / Pantalons Zara
 Saty / Robe Jennifer
 Tricko / T-shirt Jennifer
 Taska na notebook / Sac pour notebook Bershka
streda 26. októbra 2011

Le 26 octobre.

Konecne som sa dnes bola "vyvetrat". Presli sme sa po moj balik do jedneho obchodu, objednala som si totiz kozmetiku ELF :) Urcite ju  vsetci poznate. Uz sa velmi tesim az vsetko vyskusam ! Potom sme sa boli najest, nakupit a vecer ideme na navstevu, takze sa bohuzial dnes uz nestihnem ucit ( ale ozaj som velmi chcela! :D ).

Neviem sa dockat zajtrajska, ideme nakupovat do velkeho obchodneho centra! Dufam, ze najdem nejake pekne zimne veci.

V piatok idem do Pariza, a v nedelu spieva Inna v jednom parizskom klube, takze sa tam ideme pozriet, aj ked sme uz inu raz videli :) Takze dufam, ze bude co davat na blog najblizsie dni, lebo tieto fotky co mam teraz za vela nestoja.

Aujourd'hui on est enfin sortis! J'ai recupere mon colis dans un magasin, parce que j'ai commande les maquillages (marque E.L.F - site ICI ). Je suis pressé d'etre demain, on va faire les magasins!!! :) J'espere que je trouverai des beaux vetements d'hiver.Vendredi on va un peu visiter Paris et dimanche on va voir Inna dans un club parisien! Alors je pense que j'aurai assez de photos pour les jours suivants ;)


Ale toto je poriadne sibnuta familia :D Moj priatel, jeho brat a jeho otec :P A este k tomu som najmensia :( 



E.L.F kozmetika, objednala som si sadu na smokey eyes,hollywood eyeslashes,sadu na francuzsku manikuru, jeden lak chocolate farba, sadu korektorov odtien medium,tycinku na nedokonalosti pleti a licenku :) Az vsetko vyskusam tak vam poviem ci sa oplatilo kupit a spravim mensiu recenziu.. A toto vsetko ma vyslo na 20 eur + 5 eur postovne.
pondelok 24. októbra 2011

Formspring

Takze zalozila som si formspring .. Stranka
TU .

Dufam ze som sem dala dobry odkaz, este som z toho dost zmatena. Takze keby to neslo napiste mi :) A ak mate ine otazky a pojde to tak mi ich napiste tam. Voila. :)

Mon compte sur formspring.me : http://www.formspring.me/Berylka pour poser vos questions ;)

Les Vacances!

Konecne mam prazdniny, ani si neviete predstavit, ako som to uz potrebovala. Jedna vec je maturitny rocnik, a druha maturitny rocnik vo Francuzsku po francuzsky a zo vsetkych predmetov. Travim cele dni v skole, niekedy 10 hodin denne, po skole sa vecer 3 hodiny ucim. Cez vikend stravim vzdy celu nedelu ucenim. Kazdych 6 -7 tyzdnov mame prazdniny na priblizne tyzden a pol. No aj polovicu tych prazdnin stravim ucenim.

Pozitivne je, ze som na prazdninach nedaleko Pariza, Disneylandu a velkeho obchodneho centra. ;)
Negativna stranka - chodim po navstevach,prepchavam sa vseilakymi francuzskymi jedlami a .. no viete co z toho logicky vznika.


A posledna vec - vcera som chcela konecne odfotit moj outfit.. a moj priatel akosi nie je velmi nadany pre tuto cinnost, takze z dvoch fotiek je jedna presvetlena a na druhej mam velku hlavu a male nohy. Pridavam tu druhu.

Je suis enfin en vacances! Et en plus je suis pas loin de Paris, de Disnelyand et d'un grand centre commercial. On va faire les magasins jeudi, alors j'espere que je trouverai des belles choses ;) Sinon je fais rien pour l'instant, je mange,je grossis et puis.. c'est tout! :D

Et vu que mon copain n'est pas trop due pour prendre les photos, j'ajoute pas grande chose aujourd'hui.



Jedna cerstvo zobudena z dnesneho rana :P
utorok 18. októbra 2011

ZOO

Tento vikend som si fakt uzila! V sobotu sme boli s kamaratmi v na veceru v restauracii a potom v bare a v nedelu som sfukovala sviecky u svokrovcov a potom sme sli vsetci do zoo. Bolo tam naozaj krasne, mali tam snad vsetko a ja som si to velmi uzila, krmila som zvieratka, hladkala ich, rozpravala sa s nimi ( :D )...
 Dostala som este nejake darceky a mojim narodkam je koniec.Pridavam par fotiek ;)

J'ai vraiment bien profité de week-end dernier. Samedi on a dinné au resto avec des amis et après on a été au bar et dimanche on a mangét chez les parents a mon copain et on a été au zoo. Il y avait presque tous les animaux, tous trop mignones, j'ai vraiment adoré!


 No nemiluj to!!! <3 <3 <3






piatok 14. októbra 2011

Happy birthday to ME! :D

Vcera som mala narodeniny, a hadajte co som dostala?!! NOVY FOTAK! <3 To som si najviac priala!Vobec som to necakala, kedze som vo Francuzsku tak darceky od rodiny nedostavam, len od priatela a tento rok som dostala aj darceky aj od svokry a jeho maleho brata :) Oslava bude az zajtra. Dnes som si ako darcek dala to ze som nesla do skoly. Po vcerajsom sialenom narodeninovom dni, ked sa mi v noci snivalo o tom ze som zomrela, rano som stupila do vtacieho trusu ktory sme mali v kupelni vdaka otvorenemu stresnemu oknu,bola som v skole od osmej rana do siestej vecera  a vecer som hladala po byte darceky, to bolo fakt potrebne.

Ale ospravedlnujem sa, s fotakom sa zatial velmi nekamaratim, je dost citlivy a ja nejakym zazrakom vzdy zatrasiem rukou ked stlacam gombik na fotenie, takze vacsinou su moje fotky rozmazane :D

Hier c´etait mon anniversaire et j´ai recu le meilleur cadeau - UN APPAREIL PHOTO ROSE de mon cheri! Je m´attandais pas du tout a ca!! Et j´ai aussi des cadeaux de ma belle-mere et le petit-frere de mon copain :)) Et en plus je me suis offerte un cadeau aussi - ne pas aller en cours aujourd´hui. :P Mais pour l´instant j´ai un peu du mal a prendre des photos avec cet appareil alors les photos ne sont pas super claires.






pondelok 10. októbra 2011

Le 10 octobre.

Tento svetrik mam na sebe prvykrat, je novy a uz teraz som si ho oblubila! Topanky ste uz videli..
A ja utekam na poobednajsie vyucko :)

Je porte ce pull pour la premiere fois et je l´aime deja! Et vous avez deja vu les chausurres que j´ai mises avec.
Je me depeche, je reviens en cours alors bonne journee ;)



sobota 8. októbra 2011

Le 8 octobre.

Este rano som si myslela, ze dnes nic nebudem robit, no nakoniec som sa vobec nenudila :) Presvedcila som priatela aby ma odviezol do mesta Cholet (kedze v nasom minimestecku nic take nemame) a konecne som bola v Sephore a velmi rychlo aj v niekolkych obchodoch. V Sephore som si chcela kupit tiene na smoky eyes z limitovanej edicie ktore som videla vo francuzskej Elle. Ked som vsak videla cenu, hned som si to rozmyslela. 40 eur za malinku paletku tienov mi prislo dost tak som sa poobzerala a kupila dve malickosti - ruz (uplne prvy ruz ktory som si kedy kupila!) a lak krasnej modrej farby ktora sa mi nejak zacala pacit. :) Ten ruz je uplne jemny slabulinko ruzovy, okrem tejto farby sa mi ozaj ziadna ina nehodi.

Ce matin j´ai pense que je vais rien faire aujourd´hui, mais finallement je me suis pas du tout ennuyee ;) J´ai ete a Cholet avec mon copain pour acheter une palette pour Smoky Eyes d´une edition limitee et j´ai vite fait quelques magasins. Malheureusement je n´ai pas achete la palette parce qu´elle coute 40 euros (!!!)..Mais j´ai achete un rouge (couleur rose claire) et un verni bleu-fonce (j´adore cette couleur).

Toto je ta paletka smoky eyes:
Tu je moj skromny nakup:

Tuto vonavku milujem a musim ju mat! <3 / J´adore ce parfum !!! Je dois l´avoir!
A este sme sa zastavili na kolotococh, vystrelili sme si jednu plysovu kravu ktoru som nazvala Chloe.. A samozrejme ze sme boli v McDonalde! / Apres on a ete a la fete foraine et on a gagne une petite vache que j´ai nomme Chloe! =) Et bien sur on a dinne au Macdo..

 
Chloe =) 
streda 5. októbra 2011

Shopping!

Dnes som mala volne poobedie tak som sa presla po tych par obchodoch ktore tu v mestecku mame.. A nasla som tolko krasnych veci!! Bohuzial financne na tom nie som prave naj aby som mohla nakupovat tak som si kupila len jeden svetrik ktory som chcela uz dlho a taku milu gumicku do vlasov:) A urcite si pojdem spat po jeden dlhy privesok na krk ktory som videla v jednom obchode.

Aujourd´hui j´ai fait les magasins et j´ai trouve beaucoup de beaux vetements! Malheureusement je ne peux pas trop depenser alors je n´ai achete qu´un pull.Et je pense que je vais revenir a Bonobo ou j´ai vu un beau collier ;)


pondelok 3. októbra 2011

You know I´m not good

Dnes len jedna fotka, lebo druha nevysla :) Bolo mi dost horuco v tomto obleceni pretoze je vonku skoro 30 stupnov. A to je treti oktober! Neuveritelne :)

Aujourd´hui juste une photo ;) J´ai eu trop chaud pendant la journee, il a fait presque 30 degres! Et on est le 3 octobre.. Incoryable :)