štvrtok 29. augusta 2013

Maxi šaty

     Už druhý rok sa som sa snažila zohnať si nejaké maxi šaty. Nechcela som žiadne s "letným" vzorom typu kvietky, prúžky a podobne takže to nebolo ľahké. Až teraz na konci leta sa mi to podarilo, lebo aj keď som nejaké v obchode videla, tak by som ich mohla za sebou ťahať ešte aspoň 2 metre, také boli všetky tie šaty dlhé. Tieto čo mám na sebe som nakoniec našla v H&M.
      Nejaký veľký náhrdleník som hľadala tiež a v H&Mku ich majú dosť, takže je z čoho vyberať ale tento bol proste naj :)

      Inak neviem, či to funguje aj na Slovensku (ale myslím že áno), ale už dlhšiu dobu je možné priniesť do vášho H&Mka použité staré oblečenie, takže nevyhadzujte vaše staré veci do koša ale odneste ich radšej tam, všetko oblečenie bude zrecyklované (niečo, čo je v dobrom stave bude znova použité ako oblečenie, ďalšie veci budú použité ako izolačné materiály, atď.). Tu vo Fr je to tak že za každú tašku oblečenia (minimálne 3ks oblečenia na jednu tašku) máte 5 eurovú zľavovú poukážku na nákup nad 30 eur. Ja som už odniesla dve tašky (dve na deň sú limit) a jeden poukaz som teda už použila :)

     Určite si na fotkách všimnete zmenu farby mojich vlasov, takže sa neľakajte a všetko vám vysvetlím v najbližšom článku :))










Šaty: H&M
Kabelka: Bonobo
Topánky: ???
Náhrdelník: H&M
sobota 24. augusta 2013

Le 24 aout 2013.

        Outfit zo včerajšieho večera. Pôvodne sme sa mali ísť popozerať do obchodov a potom do kina, no počas toho, ako som ja bola v H&Mku a priateľ na mňa čakal vonku, tak stretol svojho kamaráta hokejistu a ten mu povedal že večer sa hrá super zápas a že by sa mal prísť pozrieť.. Takže sme namiesto kina skončili na hokeji. No keďže on prežil to nakupovanie tak ja som prežila ten zápas. Ešte k tomu to bolo prvýkrát čo bol na hokejovom zápase. Tu vo Francúzsku totiž hokej vôbec nie je populárny, čiže aj atmosféra bola nulová keďže sa na zápas prišlo pozrieť málo ľudí. V Košiciach sa do Steel arény oplatí ísť pozrieť na hokej už len kvôli ten atmosfére :) Musím ho raz zobrať na zápas na Slovensku, hneď sa mu ten hokej zapáči viac! :)







Tričko: New Yorker
Rifle: H&M
Topánky: malý obchod v Košiciach
Kabelka: e-bay



P.S.: sľubujem že nabudúce už zmením pozadie fotiek a tie kvety už neuvidíte!



streda 21. augusta 2013

Čo si pribaliť do kozmetickej taštičky na dovolenku / základ kozmetickej taštičky

        Dnes bude opäť hlavnou témou kozmetika. Keďže som tieto prázdniny „bezdomovcom“ a už som sa stihla toto leto presunúť z vlastného bytu k priateľovej mame (na západe), odtiaľ na juh Francúzska, späť k mame, potom k jeho otcovi (Paríž), späť k mame, opäť juh a naspäť k mame.. Tak ako som vám tu už písala, svoj kufor už ani nevybaľujem a kozmetiku mám tiež vždy v kozmetickej taštičke.
        Na začiatku leta som sa prehrabala celou mojou zbierkou kozmetiky a vybrala som si tie najdôležitejšie veci, ktoré by mi mali vystačiť na takéto cestovanie. Na nejakú týždňovú dovolenku by som si toho toľko nevzala (aj keď na 100% vám to zaručiť neviem, keďže pred každou dovolenkou sa balím a zisťujem že nie, toto fakt doma nechať nemôžem, čo keď to tam budem potrebovať?!). Ale samozrejme nebrala by som si 3 balzamy na pery a viac lakov na nechty ale z každého len po jednom.

Čo mi teda v kozmetickej taštičke nesmie chýbať? 


  Všetko čo potrebujem mám v týchto troch kozmetických taškách.


Jednoznačným základom je pre mňa zubná hygiena a odličovacie produkty.

Zubná hygiena:
  • kefka
  • pasta
  • dentálna niť
  • (pre niektorých ústna voda)

Odličovacie produkty:
  • čistiaci gél/pena
  • tonikum
  • odličovač očí
  • odličovacie tampóny


Netreba zabudnúť ani na také banálne veci ako:
  • sprchový gél (aj keď v hoteloch väčšinou bývajú mydlá)
  • deodorant - Rexona ma ešte nikdy nesklamala, naopak Dove áno
  • parfém - ja mám momentálne Loverdose
  • žiletka – odporúčam Venus Breeze, nepotrebujete s ním penu na holenie
  • škrabka na päty

Starostlivosť o vlasy:
  • šampón
  • maska
  • vyživujúci olej – odporúčam Biosilk alebo CHI
  • hrebeň/kefa, štipec/gumičky do vlasov, čelenka, donut na drdol
    (najlepší letný účes) + pre mňa aj lak na vlasy



Starostlivosť o pleť a telo:
  • peeling na tvár a na telo (pre dlhotrvajúce opálenie)
  • telové mlieko/maslo
  • nočný/denný krém na tvár
  • krém na opaľovanie
  • krém po opaľovaní
  • balzam na pery


Nechty:
  • lak na nechty
  • odlakovač
  • pilník
  • nožnice





Ja som si pribalila aj:

  • gél Petit Bobo – na malé ranky, popáleniny, štípance, atď.
  • vzorka gélu od Biodermy na podobné veci ako Petit Bobo
  • kefku na farbenie vlasov, keďže si ich za tie dva mesiace určite budem musieť nafarbiť
  • malé zrkadlo Tweety
  • dezinfekčný gél
  • leukoplasty



Z dekoratívky som si pribalila všetko čo vidíte na obrázku, to už je u každého dosť individuálne, niekto používa len čiernu ceruzku na oči a špirálu, niekto bázu pod make-up, niekto tiene, takže to tu nebudem rozpisovať :)

Ak som na niečo zabudla, napíšte mi to do komentárov :)
Balíte si aj vy so sebou toľko vecí, alebo oveľa menej ako ja? 

Edit:podľa komentárov sa vám zdá, že mám toho príliš, tak mi radšej napíšte, čo by ste vy vynechali, bude to tak ľahšie :D

sobota 10. augusta 2013

Le 10 aout 2013

               Ahojteee :) Dnes som trošku dlhšie premýšľala o tom, čo vám tu napíšem, no a neprišla som na nič takže to bude jednoducho o tom, čo momentálne robím. V minulom poste som spomenula, že ideme opäť na juh Francúzska. Už sme tam aj mali byť, ale priateľ nakoniec rozhodol, že musíme počkať a tak tam ideme až zajtra. Dôvod je ten, že podľa informácií o premávke na cestách sú momentálne cesty na juh označené červenou výstrahou. To v preklade znamená, že trištvrtina Francúzov sa tiež rozhodla ísť na juh,cesty sú teda preplnené a tvoria sa zápchy. Vzhľadom na to, že cesta tam trvá minimálne 9 hodín, je lepšie počkať jeden alebo dva dni a odísť keď bude na cestách menej ľudí, pretože stráviť o tri hodiny viac v zápchach za to nestojí. Príde mi to však vcelku vtipné, že tu pred odchodom treba pozerať na nejaké výstrahy.
             Čo je ešte zvláštnejšie je to, že asi 9 z 10tich Francúzov ide v lete na juh. Len veľmi málo z nich odchádza do zahraničia. Dokonca aj tí, ktorí bývajú dosť blízko pri pobreží Atlantického oceánu (čo je aj náš prípad) radšej idú na juh! :) Takže zajtra nás čaká dllllháááá cesta.

             Dnes som sa odfotila v nových šatách objednaných z oasapu. Na obrázku vyzerali užšie a kratšie než v realite (obrázok na stránke TU), takže som si na nich dala opasok ktorý ich trošku pozdvihol a skrátil. Mám nejakú úchylku na tento typ golierov, už s ním mám asi 3 tričká a teraz už druhé šaty! :)




Šaty: oasap
Topánky: oasap
Opasok: Jennyfer
streda 7. augusta 2013

Le 7 août 2013

Ahojte :) Vcera sme sa vratili z Pariza a pozajtra odchadzame opat na juh Francuzska. Svoj kufor uz ani nevybalujem, jednoducho sa v nom trochu pohrabem, vytiahnem co som nasla a obleciem si to. Dnes sme sli do mesta vybavit niekolko veci; do banky atd., takze som si s outfitom hlavu velmi nelamala. Chcela som si zopnut vlasy ale nechcela som klasicky do copu tak som si uplietla francuzsky vrkoc. Musim si pozriet nejake tutorialy na ucesy na youtube, lebo vzdy si robim vlasy tak isto.. Ale potom ked tie tutorialy skusam na svojich vlasoch, tak z toho mam len nervy lebo sa mi to nedari alebo to vyzera divne.. Stava sa to aj vam? :)










Okuliare: H&M
Náušnice: H&M
Top: Tally Weijl
Rifle: H&M
Kabelka: H&M
Topánky: Zara

piatok 2. augusta 2013

Podprsenkové problémy

             Dnešný článok bude na čisto dievčenskú tému, no už to na blogoch nie je nič nové. Naposledy som skvelý článok čítala u Plum Foolery (TU) a zrejme prvýkrát som si uvedomila, že som si stále vyberala zle. Vždy som sa totiž čudovala, prečo mi tie podprsenky z bežných obchodov nesedia. V obchode som si vyberala tak, že som si najprv prehliadla všetky podprsenky veľkosti B a potom som vzala tú, pri ktorej bolo najmenšie číslo. Rýchlo som podprsenku vyskúšala, vcelku to sedelo, zaplatila som a bolo. Niečo iné je však vyskúšať si tú podprsenku narýchlo v obchode a iné mať ju na sebe celý deň. Až vtedy sa väčšinou ukázalo, že podprsenka mi vôbec nesedí, niektoré "padali" nadol, niektoré príliš tlačili... Vo väčšine prípadov bol však problém ten, že sa po pár dňoch nosenia obvod roztiahol a už mi nesedeli..
         
  Dôvod je ten, že v bežných obchodoch ani moju správnu veľkosť nepredávajú. Mám totiž dosť malý obvod hrudníka. Chcela som ale využiť letných zliav a nakúpiť si nejaké podprsenky do zásoby. Videla som, že v jednom obchode mali 70 percentné zľavy, tak som najprv našla ich stránky na internete, pomerala sa a zistila som svoju správnu veľkosť. Francúzske veľkosti podprseniek sú na rozdiel od našich posunuté o 15 čísiel. To znamená, že ak na Slovensku máte 70B, vo Francúzsku máte 85B atď. Mne na stránke vyšlo, že moja veľkosť je 80D (Čiže slovenská 65D). Hneď som aj na stránke dala vyhľadávať podprsenky tejto veľkosti a žiadne mi to napriek tomu, že táto veľkosť bola v možnostiach výberu nenašlo. Mali len 80A a 80B. Pripadalo mi to zvláštne ale vybrala som sa rovno do obchodu.

           V obchode som si rýchlo prezrela podprsenky a svoju veľkosť som samozrejme nenašla. Bol tam ten zvyčajný "zľavový bordel" a nechcelo sa mi v tom hrabať takže som rovno šla za predavačkou a opýtala som sa, či majú ešte nejaké podprsenky v mojej veľkosti. Odpoveď: veľkosť 80D neexistuje. Povedala som jej, že na stránkach obchodu mi po výpočte vyšla presne táto veľkosť. A ona že tam popísali hlúposti a že taká naozaj neexistuje. Hneď som si pomyslela svoje. Jasné, že taká existuje, neviem kde tá predavačka žije ale len preto, že to v tom obchode nepredávajú, to ešte neznamená, že taká neexistuje. Pre istotu si ma premerala znova a určila mi novú veľkosť - 85C. Ok, šla som si teda nejakú vyskúšať. Podprsenka mi síce sadla, no 80D by mi určite sedela lepšie. Keď obvod povolí, určite mi to už tak dobre sedieť nebude. Podľa predavačky sa obvod neroztiahne, ale ja som si takmer istá, že áno.
           Keďže bol zľavnený takmer celý obchod a podprsenky vychádzali po zľave na 5 eur, vyskúšala som ich asi 20 a vybrala som si tie, ktoré boli ušité "natesno" a dobre mi sedeli. Za 8 podprseniek som zaplatila asi 42 eur, takže sa to určite oplatilo. Zatiaľ sa budem musiet uspokojiť aj s touto veľkosťou, pretože 80D som v obchodoch ešte nevidela a na internete sú tie podprsenky dosť drahé :/

 
Tašky majú v tom obchode nádhernél, to sa musí uznať! :) Už len predavačky by to chcelo vylepšit :D




Predtým som nosila len hladké, jednoduché podprsenky, väčšinou čiernej alebo bielej farby. Rozhodla som sa kúpiť si aj iné farby a niečo viac "ženské".




No a nakoniec som si kúpila v zľavách aj niekoľko gatiek :D Spodné prádlo nakpujem zásadne v zľavách pretože sa mi za to nechce vyhadzovať veľa peňazí.. Väčšinou stoja v obchodoch jedny gaťky okolo 6 eur a vyššie, takže radšej nakupujem za polovičnú cenu :)

Dúfam, že vás fotka gatiek nepohoršila :D

Máte aj vy problém s veľkosťou spodného prádla/podprsenky v obchodoch?